martes, 23abril, 2024
24 C
Seville
Advertisement

No esteu soles (5)

Llum i taquígrafs

- Publicidad -

análisis

- Publicidad -

La presó de Mas d’Enric continuarà sent un punt de trobada de tota la gent que vol testimoniar el seu suport a la MHP del Parlament i ho serà fins el darrer moment del seu trasllat a Madrid. Els grups que organitzen les trobades es reparteixen els diversos actes els dies de la semana, així el pàrquing s’omple de vida els vespres dels dijous, dels divendres i els dissabtes al migdia, si bé de forma espontània apareixen grups de persones durant altres moments que volen mostrar la seva solidaritat de forma anònima sense oblidar un grup de persones que es troben diàriament al voltant de l’Òscar que interpreta El cant dels ocells, una peça convertida en una de les icones musicals del moviment en pro de la llibertat dels presos i preses i que romandrà per sempre més en l’imaginari d’aquests mesos d’acompanyament.

Durant la primera setmana de desembre Cap Dona en l’Oblit es va traslladar lluny del pàrquing de la presó per participar en l’acte que el grup flamenc de Solidaritat amb Catalunya va celebrar a la ciutat d’Antwerpen. Una oportunitat de fer arribar la veu de la Presidenta i de retruc totes les persones represaliades per la justÍcia espanyola a una societat europea que desconeix en bona mesura la vulneració dels drets socials i polítics que s’estan produint en el sí d’un dels estats europeus. El nostre objectiu com a grups de suport de les tres presons, com a #capdonaenloblit i com a #presonsenxarxa era portar el nostre treball i el de les persones que es mobilitzen de forma sistemàtica a favor de la llibertat i de la República al cor polític d’Europa i denunciar l’arbitrarietat de l’estat. Un suport als nostres presos i preses que va més enllà de les sigles dels partits i des de la convicció d’uns principis democràtics que malauradament es veuen perillosament amenaçats, ja que el regne d’Espanya continua exercint la repressió dia a dia.

El debat generat en la nostra visita a Flandes ens va indicar que l’aproximació als problemes europeus des de la mateixa gent que els viu en primera persona és molt necessària per arribar a les consciències de l’opinió pública europea, ja que la presència i el contacte directe redimensiona l’efecte i provoca que els corrents de solidaritat i d’empatia siguin molt superiors als que s’estableixen només a través de les agències de notícies o de les xarxes socials.

En el debat d’Antwerpen van intervenir algunes de les persones exiliades que van exposar també el seus punts de vista sobre el present polític a Catalunya perquè no podem oblidar que el debat passa per dues coordenades que estan present en totes les mobilitzacions: l’alliberament de les persones preses i la República deixada en suspens un vint-i-set d’octubre de 2017. I ha passat més d’un any, un temps en què l’extrema dreta ha tingut ocasió de rearmar-se mentre la repressió ha fet forat en el país, però malgrat tot, les mobilitzacions al voltant dels nostres presos i preses han estat els espais de cohesió on la gent s’ha mantingut amb fermesa i tenacitat, on els grups de suport a les tres presons han liderat de forma col.lectiva uns actes que dia a dia, setmana a setmana han mantingut la temperatura necessària per afrontar a partir d’ara una nova etapa que estarà marcada pel judici de la vergonya.

En aquesta nova fase haurem d’explicar- nos al món per denunciar un procés judicial marcat per la vulneració sistemàtica dels drets polítics d’unes persones i de tot un poble. Reivindicarem el rol que té la ciutadania en la defensa dels valors democràtics lluny de les sigles ideològiques que separen les persones i les mentalitats perquè en aquests moments d’emergència nacional cal avançar com un sol poble, no només per recuperar les quotes de sobirania perdudes si no per aprofitar les sinèrgies positives i enfortir els valors democràtics que ens portaran cap a la nova República de forma indefectible. La denúncia del procés judicial que l’estat borbònic iniciarà d’aquí a pocs dies omplirà de contingut les mobilitzacions futures.

El conjunt de la ciutadania que ens hem mobilitzat al voltant de les presons per donar suport i escalf als nostres presos i preses continuarem dempeus per tal de denunciar el judici de la venjança que hauria d’avergonyir a qualsevol demócrata de l’estat espanyol i per extensió a qualsevol ciutadà o ciutadana europeu. I ho farem també en la mesura que puguem més enllà de les nostres fronteres, tot i aprofitant l’existència de la xarxa de catalans i catalanes residents a l’exterior. Així doncs, la mobilització i la resistència pacífica en la denúncia de la vulneració dels drets individuals i col.lectius seguiran endavant encara que els escenaris de ben segur es diversificaran. Hi posarem llum i taquígrafs.

No esteu soles (4)

- Publicidad -
- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
Advertisement
- Publicidad -

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

- Publicidad -

lo + leído