lunes, 25septiembre, 2023
18.3 C
Seville

Massa roïnesa

Alexandre Pineda Fortuny
Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

- Publicidad -

L’excès  de roïnesa divulgada amb les armes aflora el control cognitiu al que la ciutadania està sotmesa a través de la ciència de l’agnotologia. Tanmateix  per crear distensió alçem quelcom de caràcter distés ho són les expressions que hi ha divertides, com les valencianes: un xiquet roí, un home roí, els homens roins.  

Recó per recó del món hi ha massa roïnesa, l’abundància de pensament  d’arrel  mesquina d’una senzilla  impròpia i insultant i asocial,  i l’afegit d’una base exageradament egòlatra per haver assolit el poder amb les armes i la conseqüència de la realitat  d’un pregon biaix immoral plenament classista i inhumà,  tanmateix un poder aconseguit amb una baixa i profunda pròpia incapacitat d’escriure  una bona història que és el que no saben els botxins; hem de conèixer-ho  per fer-ne un menorquinisme en dic eixorc -estèril- un seguiment alhora incondicional i molt el ser-hi a tocar molt aprop i tenir un païdor d’excel-lència seguidora de la veu de l’amo.

Tanmateix tot plegat  resulta i repeteixo tanmateix d’estil milicià, hom menysprea fins i tot el vestir dels comandamenmts i de la tropa, vaja les tropes en plural perquè hi ha munió arreu d’enamorats de la guerra: Essent els professionals del terror absolut de la guerra sense quarter són els que gaudeixen amb els uniformes i tots els afegits grans ornaments com titelles i l’ús d’anar ben enmedallats tot per lluir amb èmfasi i aixina fan una clara demostració de llur poder.

Hem viscut i encara vivim una discursiva de profund nacionalisme -del que està encimbellat en les diguem-ne escales socials altes-, el monarca i tot el seu seu seguici, els protectors armats que a priori cuiden els béns acumulats robant. Caram en el món es perpetua tot el que roman a flor de pell, un braç armat amb gran divulgació, com ho fa la premsa rosa.

Els professionals de l’armament amb fabricació i venda d’armes, són els militars que ensems a força de proclames i quan els convé guerres  creen  fronteres físiques materials i mentals envers al poble que es dirigeixen, hi ha al seu haver els acòlits que s’adjudiquin amb la pistola al cinyell comandant  l’esclavitzada, adoctrinada i fidel tropa omplint-los d’entelèquies glorioses amb fervors patriòtics cançons virils ensems ben equipada la tropa amb bons fusells, així romanen en el gaudi assolit amb la seva barbàrie brutal que distorsiona, el que hauria de ser l’evolució mental cap a tot els sabers que es poden assolir per enriquir el seu primer valors són els emoluments i simular la falsedat d’un humanisme que ni el palpen, és aquest el trist món format amb les armes.       

Tirem de tòpics: caminem cap a un món millor.  Deixem-ho així que queda  molt bonic, amb un AMEN. Tant de bó seria el veure-ho.

- Publicidad -
- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

- Publicidad -

lo + leído